Wie zijn wij

Wie zijn wij...

 

Als jonge knaap besteedde Tim zijn dagen het liefst in het bos aan het einde van zijn doodlopende straat.

Als kind om kampen te bouwen en te ravotten, later om er samen met de hond te genieten van de verse geuren en bijzondere kleuren.

Als tiener werd Tim lid van een Jeugdbeweging voor Natuur en Milieu (JNM), wat zijn liefde voor de ruime, vrije natuur extra aanwakkerde. Tijdens de vakanties gaan helpen op een natuurreservaat, dat beviel hem wel.

Om ook verder van huis, en in verschillende omstandigheden van deze natuurlijke schoonheden te kunnen genieten, volgde Tim enkele cursussen en workshops rond outdoor en survival. Hij kreeg zin in meer en zo volgden er een reeks van opleidingen in survival en expeditie.

De eerste ervaringen in het overbrengen van outdoortechnieken deed Tim als assistent bij een organisatie in de Ardennen.

Het wegblijven van een outdoororganisatie in het toch wel groene Noord-Limburg was ook Tim niet onopgemerkt gebleven. Dit maakt dat we nu hier fier staan te wezen op onze OUT of the DOOR.

 

Naast alle natuurbeleving en outdooractiviteiten, moest er ook gestudeerd worden. In eerste instantie studeerde Tim af als bachelor in de Orthopedagogie, om later nog een bachelor na bachelor Buitengewoon onderwijs te behalen. Op professioneel gebied heeft Tim dan ook de expertise in het omgaan met jongeren die een psycho-sociale problematiek hebben en personen met een mentale handicap.

Met de combinatie van de outdoorervaringen en de expertise in het omgaan met jongeren, probeert Tim een mooi avonturenpakket op maat te leveren.

 

OUT of the DOOR kan enkel bestaan door de ondersteuning en inzet van deze vrolijke dame.

Lene is een talent in de omgang met kinderen: animeren, grimeren, verhalen vertellen,... ze heeft het allemaal in haar rugzak.

Lene is zowel zorgzaam naar kinderen als naar de natuur. Dit samen met haar expertise in het onderwijzen en opvoeden van kinderen, maken van haar een gedroomde assistent.

(Lene staat tijdelijk op non-actief)

 

 

Ons Lana is de specialiste in het spoorzoeken.

Geen berg te hoog en geen rivier te koud.

Deze meid heeft al heel wat outdoorervaring. Ze heeft al gletsjers bewandeld in Noorwegen en bossen verkend in Zweden, Duitsland en Frankrijk.

Lana is een lieve hond die veel houdt van hollen, ravotten en vooral, lekker lang buitenblijven.

 

Wanneer dit gewenst is, kan Lana mee op de activiteiten.

 

Onze Onix is een zachte en lieve hond die je graag komt zoeken als je je verstopt.

 

Onix vindt het geweldig als hij mag hossen en dollen in de bossen. Hij heeft energie voor tien en draagt zijn eigen rugzak.

 

Hij gaat graag mee met de hele groep en zorgt er steeds voor dat er niemand achterblijft.